Diagnostiek, ROM en E Health

Diagnostiek

Diagnostiek, nagaan wat er aan de hand is, gebeurt zowel in de eerste sessie, als voortdurend in vervolg-sessies op basis van uw verhaal. Soms is het goed dit aan te vullen met een diagnostische vragenlijst. Er zijn vragenlijsten om uw klachten, zoals angst of somberheid, te meten, maar ook vragenlijsten over de persoonlijkheid, over coping strategieën (hoe ga je om met problemen) en over ‘valkuilen’ die je in het leven opdoet (gering zelfvertrouwen, perfectionisme bijvoorbeeld).  De uitslagen worden met u besproken en zijn slechts een hulpmiddel, nooit maatgevend.

ROM

Vooruitgang meten kan door vragenlijsten meermalen in te vullen. Dit wordt ‘ROM’ (Routine Outcome Monitoring) genoemd en wordt door Zorgverzekeraars verplicht gesteld. U vult hiertoe aan het begin van de therapie, soms tijdens en weer aan het einde dezelfde vragenlijst in. Vragenlijsten worden via een portaal naar u gestuurd, waarop u deze rustig thuis op uw computer kunt invullen.

E Health

Er wordt meestal gewerkt met 'blended care', zowel face-to-face gesprekken als hulpverlening via mail en tekstbericht-contact met de therapeut. Soms wordt gebruik gemaakt van externe e-health providers. Deze laatste vindt u bij de hyperlinks. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                                   © Jantje Reichling-de Jong

Contact

Telefoon 06-53731175
 

Psychologenpraktijk Amsterdam Centrum

Keizersgracht 62-64
1015 CS Amsterdam
Telefoon:
06-53731175
KvK:
34357685
Postadres: J Marisstr 114
1058JB Amsterdam
Routebeschrijving >